söndag 24 augusti 2008

Hur gör du?

Dagens moralfråga:

Du är inne på en affär och står i fruktavdelningen och ska välja äpple. När du ska stoppa ner ett äpple i påsen så tappar du det hårt i det lortiga golvet. Eftersom du vet att äpplet är både skadat av fallet och nedsmutsat av golvet där troligen 100 människor redan trampat idag så vill du självklart inte längre ha äpplet själv. Vad gör du då? Låter du det ligga kvar på golvet så personalen (förhoppningsvis) städar bort det eller lägger du tillbaks det bland dom andra äpplena och hoppas ingen runt dig såg?

Detta hände en tjej som stod bredvid mig på ICA igår och skulle välja äpplen...hon valde att lägga tillbaks äpplet och jag valde att gå till en annan korg och tog dom äpplena som låg allra längst bort/högst upp i traven dit inte många andra når. Fördel att vara lång ibland.

Är det bara jag som är överkänslig eller är det inte lite bristande respekt att lägga tillbaks ett "förstört" äpple i fruktkorgen trots att man själv absolut inte vill ha det?

1 kommentar:

SkogsKajsa sa...

Även om golvet varit renskurat och blankt skulle jag inte vilka att någon annan fick det stötta äpplet eftersom det blir fult då.