söndag 3 augusti 2008

Stodstädning!

Idag fick jag ett ryck, nu skulle här storstädas! Började iof lite smått igår med att plocka i köket, rensa köksbänken etc. Men idag blev det alltså på riktigt med dammsuging, skuring och tvätt av gardiner. Det är helt otroligt att man kan ha så mycket energi, vilken skillnad emot när man låg halvdöd under graviditeterna och inte orkade något. Eller, jag får väl erkänna att energin till sist tog slut och jag och Ida passade på att sova lite i soffan på eftermiddagen.

Idag har Ida varit värsta "lyxbebisen". Hon har sovit hela tiden...sammanlagt kanske hon varit vaken i 3 h. Saken är den att när Emmi var mindre så sov hon knappt något under dagarna och det hon sov var bara korta stunder (max 20-30 minuter vanligtvis), så nu när Ida sover 3-4 timmar i sträck, äter lite och somnar igen...det är...KONSTIGT! Man vet nästan inte vad man ska hitta på. Nu är det ju ingen brist på saker att göra här med ett hushåll att sköta och en vild 1,5-åring, men nu förstår säkert vad jag menar.

Emmis lärde sig väldigt bra idag vad lillasyster heter och har därför gått runt och ropat "IDA IDA IDA IDA IDA IDA" till allt och alla. Har hon råkat sett ett foto på sig själv som bebis så har hon trott att det varit Ida så då har hon skrikit namnet ännu värre. Hon är hur kär som helst i sin lillasyster och det är väldigt sällan svartsjukan visar sig som tur är.

Inga kommentarer: